Veiksmīgi realizēts projekts “ Ziemeļlatgales amatu meistaru parāde”

DSC_0251

 8. oktobrī Balvos, laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra notika  tradicionālais lauku labumu tirdziņš, kura laikā Andras Korņejevas vadītajās meža labumu ciema darbnīcās, apmeklētājiem tika  piedāvāta čiekuru ievārījuma un citu meža velšu degustācija, čiekuru pārvērtību darbnīca bērniem, dekupāža ar meža materiāliem un citas aizraujošas lietas, kas saistītas ar dabu un dabas materiāliem.
Līdz ar šo darbnīcu  noslēdzās projekts „ Ziemeļlatgales amatu meistaru parāde”, kura laikā  no maija līdz pat oktobrim, katrā lauku labumu tirdziņā ikviens tā apmeklētājs  klātienē varēja  iepazīt dažādu jomu Ziemeļlatgales amatu meistarus un tradīciju pratējus (Zitu Mežali, Ēriku Kanaviņu, Jolantu Dundenieci, Inesi Skuju, Andri Slišānu, Ligitu Spridzāni, Andru Korņejevu, Ivetu Gabrāni), kā arī apgūt senās amatu meistaru prasmes: aušanu, pīšanu, rokdarbus, kokapstrādi, podniecību, dekupāžu, floristiku, meža materiālu  pārvēršanu dažādās noderīgās lietās.

Meistardarbnīcu „ Ziemelļatgales amatu meistaru parāde” norise lauku labumu tirdziņu laikā, deva iespēju tās popularizēt vairāk kā 400 tirgus apmeklētājiem katrā, kā arī ļāva apgūt senās amatu prasmju iemaņas  263 darbnīcu dalībniekiem, padarot tirgu interesantāku un pievilcīgāku  apmeklētājiem, tādejādi ļaujot par amatniekiem uzzināt daudz plašākai sabiedrībai, parādot  to nozīmi Ziemeļlatgales reģionā.
Projekta realizācijas laikā tika sasniegts tā mērķis – ar amatnieku meistardarbnīcām lauku labumu tirdziņos apmeklētājiem radīt interesi un nodot senās amatu prasmes tālāk sabiedrībai, akcentējot to kultūrvēsturisko nozīmi Ziemeļlatgales nacionālās identitātes saglabāšanā un tūristu piesaistē.
Amatu meistardarbnīcas tika rīkotas projekta “Ziemeļlatgales amatu meistaru parāde” ietvaros, kas tika  finansēts ar Latgales reģiona attīstības aģentūras  Valsts kultūrkapitāla fonda  a/s “Latvijas  valsts meži” finansētās  mērķprogrammas “Latvijas valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2016”, tāpēc paldies sakām projekta finansētājam, visiem meistardarbnīcu dalībniekiem par veiksmīgi realizēto projektu.
Sadarbību ar amatniekiem Ziemeļlatgales biznesa aģentūra turpinās jau 20. oktobrī  kopā ar amatnieku biedrību „ Sukrums”, organizējot konferenci “Ziemeļlatgales amatnieku un mājražotāju sadarbības iespējas un attīstība Latvijas tautsaimniecības sistēmā”, kuru  lūdzam  apmeklēt ikvienam interesantam! Gaidīsim!

Bildes galerijā.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.